Yinyoga grundutbildning 50 tim 


Vill du bli yinyogalärare?

Nästa lärarutbildning i Yinyoga på Yogaroom startar den 23/10 2020.

Om utbildningen:

Yinyoga har etablerat sig i snabb takt de senaste åren. Hand i hand med det ökade intresset har utbudet av klasser i denna populära, lugna yogaform vuxit på yogastudios och gym. Yinyoga är ett fantastiskt komplement till både mer dynamiska yogastilar och annan fysisk aktivitet. I en allt mer yangdominerad omvärld kan yinyoga vara en välbehövlig motpol för ett balanserat sinne. Det är en individanpassad, subtil, och kraftfull form av yoga, en meditativ yogastil med längre stunder i positionerna kombinerat med inre medvetenhet. De flesta rörelserna utförs sittandes eller liggandes. Genom den mjuka, men långa stimuleringen av bindväven ökar vår rörlighet. Vi kopplar samman andning och asana i en meditativ yogapraktik. Det handlar mer om att vara och släppa taget än att göra och är en utmärkt förberedelse för meditation, att lyssna på din inre röst och förenas med din sanna natur.

Syftet med kursen är att ge dig en omfattande förståelse för yinyoga, både i ditt eget utövande och i din roll som lärare. Denna utbildning vänder sig främst till yogalärare som vill undervisa i yinyoga men passar även dig som önskar fördjupa din egen yogapraktik. Kanske har du en annan yrkesroll där du arbetar med människor och ser yinyogan som ett värdefullt komplement. Det är rekommenderat att ha utövat yoga i minst 6 månader innan kursstart.

Utbildningens innehåll

  • Grundprinciper i yinyoga
  • Yinyogans positioner. Grundlig kunskap i yinyogaställningar och dess variationer ur ett individperspektiv.
  • Användning av hjälpmedel.
  • Anatomi i yinyoga.
  • Kinesisk medicin. Övergripande lära om yin & yang, meridianer och energiflöden.
  • Andningstekniker & visualiseringsövningar.
  • Pass/sekvenser. Att skapa yinyogasekvenser med olika teman.
  • Yinyoga och mindfulness.
  • Övergripande lära om ayurvedans olika doshor och hur yinyogasekvenser kan balansera vata, pitta och kapha.
  • Lärarens roll, undervisning, etik och röstens betydelse.

Under utbildningen går vi igenom grunderna i yinyoga genom att blanda teori med praktik. Kursen innefattar 50 timmar lärarledd undervisning, utöver dem ingår även egen läsning och inlämningsuppgifter. Efter godkända inlämningsuppgifter och full närvaro erhåller du ett certifikat på 50 timmar yinyoga lärarutbildning.Datum: 23-25/10, 20-22/11 och 11-12/12

Tid: Fre 16:00-20:00, lör, sön 8:30-17:30
Plats: Yogaroom

Pris: 50 tim (3 helger, sista helgen fre och lör) 7 900 kr
Early bird-rabatt 500:- t.o.m. 31/7


Anmälan via info@yogaroom.se 


Vi tycker det är viktigt att alla timmar under våra utbildningar är lärarledda. Under denna yinyoga utbildning kommer du guidas av mig som även kommer vara på plats vid eventuella gästföreläsningar. Gästlärare kommer förutom kunniga inom sitt specialområde vara certifierade yogalärare (RYT500).

Intresserad?

Skriv ett mail till info@yogaroom där du berättar lite om dig själv, din yoga, eventuella skador och varför du önskar gå denna utbildning.

I utbildningen ingår en manual som du får vid första kurstillfället. Du kommer även få en litteraturlista med rekommenderad läsning innan kursstart.

En faktura kommer skickas inom 2 veckor efter anmälan och anmälan är bindande. Inbetalat belopp betalas ej tillbaka, vid sjukdom under utbildningen och med läkarintyg finns det möjlighet att komma på senare utbildningar vid mån av plats.


Recensioner

"Du Pia hade en så varm, härlig, lugn och förtroendeingivande framtoning. Du såg och stöttade alla och har haft ett superbra upplägg på utbildningen. Att få vara med när du delar med dig av din kunskap är underbart! Variationen i utbildningen är toppen! Genomgångar av dig, gästlärare (som också var jättebra och proffsiga), filmer, att praktisera själva, grupparbete, att öva på att instruera har varit fantastiskt bra! Jag är sååå glad att jag vågade anmäla mig. Utbildningen har gett mig ny kunskap, mod, välmående i hela kroppen och nya vänner! Jag ska rekommendera din utbildning varmt."
- Brita Johansson"För mig har Yinyogautbildningen gett balansen till Hathayogautbildningen som jag gick innan. Efter mycket fokus på linjering, asanapractice och muskulär styrka har yinyogautbildningen varit kompletterande genom att vara mera tillåtande med större fokus på upplevelsen av positionen. För mig har det varit mycket viktigt att förkovra mig i både yang- och yinaspekten av yoga, eftersom det är ju just när vi uppnår en balans mellan Yin och Yang som vi mår som bäst.
Ett stort tack till dig Pia för ditt underbara och generösa sätt att dela med dig, stötta och uppmuntra. Det har betytt jättemycket för mig.
Utbildningen var genomtänkt och proffsig upplagd och jag har verkligen sett fram emot varenda helg.

Stort tack från hela mitt hjärta,"
- Uta Güttler-Offerlind"Jag gick in i utbildningen med inställningen att "det är bra att komplettera med lite stretch och återhämtning, jag vill få medlemmarna på gymmet att pröva det här" Så fel jag hade. Jag bara älskar det! Det är en förälskelse att ge kroppen det den ber om och det vill jag förmedla till andra. Det slutade med att jag sa upp mig på gymmet, slängde ut allt från min friggebod och nu kan jag ha praktik hemma. Det är svårt att stå på egna ben, men vill man och tror tillräckligt mycket så går det. Jag är en trygghetsperson så att göra den förändringen känns oerhört stort för mig. Jag har träffat flera personer som sett min potential. Nu yogar jag för att jag vill och tränar för att jag vill och det känns helt underbart. Jag är oerhört tacksam för dessa helger och den kunskap jag hämtat hem. Tack till mig! Och tack Pia!"

- Malin Törnqvist"Åh, Pia, utbildningen var magisk och jag är så glad att jag gick hos just dig. Du är en balanserad lärare och du möter oss med grace och har mycket pondus utan att det blir auktoritärt. Jag kände mig trygg och visste att jag skulle få med mig all den kunskap jag behöver för en grundutbildning i Yin. Nu väntar jag på fortsättningskursen! Jag uppskattar dina yin/yang klasser och att du är bra på att ge Yinyogan ett uttryck som passar bra in i vår teknologiska tid. Du är stencool och en förebild för mig."
- Melissa Lazarides"Pia, jag är så otroligt glad att jag har gått denna utbildning. Hela utbildningen har varit suverän. Du är en så skicklig lärare och instruerar med en sån värme och tillåtande attityd. Det gör att jag som elev känner mig sedd och med glädje vill utforska min egen kapacitet.

Det största för mig personligen är att utbildningen har gjort att jag har hittat tillbaka till min kärlek till yoga. Den har aldrig varit borta men den doldes av många tankar om prestation. Att hjärnan istället för hjärtat styrt. Nu börjar ordningen att återställas precis så som jag önskar och hjärtat och glädjen är med i matchen.

Fysiskt känner jag att när jag jobbar långsamt i positionerna får jag chansen att känna efter och lära känna min kropp på ett respektfullt sätt. Det är kunskap som jag på ett djupare plan också tar med in i hathayogan och i livet självt.

Känslan man får när man är på en av dina klasser är precis så jag vill att mina elever ska känna. Att läraren är där för att hjälpa eleven att hitta rätt i sin kropp och i sitt andetag. Eleven får känna sig sedd och respekterad. Och att eleven med mjukhet, värme och respekt lär sig mer om sin kropp och sitt sinne. Det är så fint!"
- Marie Hallberg
"Jag har lärt mig så mycket om Yin och fått en tillräckligt stor förståelse för att själv kunna hålla Yin klasser nu. Men jag ser verkligen fram emot din nästa fördjupningskurs i Yin. Du kan boka mig redan nu!

Det har även varit nyttigt för mig i min egen yoga resa och i min egen practise att göra mindre. Lära mig att släppa taget och att tillåta mig själv att få vila även i yogan. Jag har ju yogat själv i 20 år nu, men de flesta av de åren har ju yogan gått ut på att prestera och att pressa. Även för många av de Yinlärarna jag har haft genom åren. Ser verkligen fram emot att få undervisa denna formen av yoga i mitt format nu.

Jag är verkligen 100% nöjd med denna utbildningen och kommer så klart rekommendera den till alla som är sugna på mer Yin."

- Anna Gagner