Om Pia


Namaste och Välkommen till min hemsida, så roligt att du hittat hit!

Jag som driver Yogatopia heter Pia Pagrell. Det har nu gått 15 år sedan mitt första möte med yoga och jag fascineras fortfarande av den stärkande och helande påverkan yoga har på både kropp och själ. Idag har yogan intagit en stabil och betydelsefull plats i mitt liv både i min egen praktik och i min roll som yogalärare. Jag undervisar i olika former av yoga och du träffar mig på öppna studioklasser, kurser eller om du föredrar kan vi boka tid för en privatlektion. Jag arbetar även med workshops, retreats och välgörenhetsevent. Att utöva yoga ger mig så mycket och det är en stor glädje att få dela med mig av yogans fantastiska verktyg. Det mest underbara med yoga är att det verkligen är för alla, oavsett ålder, kroppsform eller flexibilitet och det kan göra underverk för ditt välmående. 


Jag är certifierad via Yoga Alliance: E-RYT® 200, RYT® 500, YACEP®

Yoga utbildningar:                                                                                 

RYT200-lärare i Hatha/Vinyasayoga via Ulrica Norberg, Yoga for Life.   RYT500-lärare via ISHTA Yoga.                                                                    Jag är certifierad i Yinyoga via Ulrica Norberg, Magdalena Mecweld med flera och i Gravidyoga via Karin Hilmarch, Yogastudion.

Genom att löpande utbilda mig vidare, följa min mentor Katrina Repka samt anta nya utmaningar fortsätter jag fördjupa min kunskap. 

Jag håller utbildningar där jag utbildar yogalärare i yinyoga. Jag är även gästlärare på Camilla Bergströms 200-hr TT, Art of life. 

Om ISHTA Yoga

"ISHTA means that which resonates with the individual spirit and is also an acronym for the Integrated Science of Hatha, Tantra, and Ayurveda."

Ishtayoga är en tradition, ett förhållningssätt till yoga mer än en yogastil. Det är ett sätt att utöva yoga utifrån en helhetssyn som i samklang med individen kombinerar asana, filosofi och livsstil för ett ökat välmående. Läs mer på ishtayoga.com Find your Balance

Att finna balans i livet är en ständigt pågående process. 

I bland behöver jag rulla ut yogamattan ibland dansa. Jag njuter av att ha naturen runt husknuten, älskar dess grönska, dofter och ljud precis som jag älskar en storstads "buzz", utbud och tillåtande anonymitet. I bland behöver jag få känna gräset under mina bara fötter och ibland gå i höga klackar.

För mig är balansen i livet så viktig, både på och av yogamattan. Balansen mellan aktivitet och vila, mellan styrka och rörlighet och mellan min kapacitet och utmaning. Jag älskar hur en position som utmanar min balans kan få mig att släppa taget om alla andra tankar. Vissa dagar behöver jag en dynamisk yoga andra dagar en lugnare form som yinyoga, yin & yang - två delar av en helhet. 

Genom min yoga blir jag mer närvarande, får bättre självinsikt och kunskap om vad jag behöver tillföra i min dagliga träning och livsstil för att optimera mitt välmående, varje dag i livet.

Find your Flow


Att hitta ditt Flow kan vara att observera andetaget och låta det guida våra rörelser under en yogaklass, som en kanal för att dra uppmärksamheten inåt och hitta en synergi mellan kropp och sinne. Under en yogaklass utforskar vi kroppens potential, hittar invanda mönster, inspireras till att fördjupa vår inre medvetenhet för att förena andning, kropp och sinne. 

Att vara i Flow innebär även att vi förlorar oss själva i ögonblicket, helt närvarande i det vi gör, inget utrymme för något annat. Flow är känslan av att allt fungerar och stämmer, när vi står inför utmaningar och arbetar på toppen av vår förmåga, då vi glömmer tid och rum, uppslukade av det vi håller på med. I vardagsbruset kan det vara en utmaning att finna den typen av total närvaro och fokus. Ett sätt är att arbeta i en balans mellan nivå på utmaning och vår kapacitet som gynnar vårt flow. Blir det för svårt och utmanande riskerar vi komma ur vårt flow om vi hela tiden behöver stanna upp och börja om. Blir det för lätt finns en risk att vi tappar intresset. 

Find your Balance - Find your Flow